Zorgvergelijker

De zorgvergelijker 2018

De zorgpremies voor 2018 zijn nog niet bekend. 12 november 2017 zullen alle zorgverzekeraars de premie van de basisverzekering en van de aanvullende zorgverzekeringen bekend maken. Op het moment dat deze gegevens bij ons bekend zijn worden deze direct in de zorgvergelijker verwerkt.

Het eigen risico

Het eigen risico 2018 is vastgesteld op € 385,-. Dit kun je stapsgewijs verhogen tot maar liefst € 885,-. Kies je voor een hoger eigen risico, dan staat hier direct een 'premiekorting' tegenover.

Keuzevrijheid

Deze term staat ook wel bekend als 'Vrije Artsenkeuze'. Bij je eigen huisarts kun je altijd terecht, het zelfde geldt voor de tandarts. Voor ziekenhuizen, apotheken en andere medische specialisten geldt er een volledige of beperkte keuze vrijheid. Kies je voor beperkte keuzevrijheid, controleer dan op de website van de gewenste zorgverzekeraar of er een contract met jouw zorgverlener is. Is dit niet het geval en kies je voor een niet gecontracteerde zorgverlener, dan geldt hiervoor een eigen bijdrage.

Buitenlanddekking

Ga je in 2018 naar het buitenland, ben je dan bewust van de mogelijkheid tot zorgkosten in het buitenland. Deze zijn in de basisverzekering maar beperkt opgenomen. Aanvullend verzekeren kost niet veel en dekt financieel risico.

Aanvullend verzekeren

Voor kinderen tot 18 jaar zijn tandartskosten, fysiotherapie en orthodontie voor het grootste gedeelte opgenomen in de basisverzekering. Personen van 18 jaar en ouder dienen zich, wanneer er geen sprake is van medische noodzaak, hiervoor eventueel aanvullend te verzekeren. Zorgverzekeraars hebben allemaal verschillende (combinatie-)pakketten, de zorgvergelijker is dan ook ideaal om een goede keuze te maken.

zorgvergelijker

Zorgverzekering vergelijken met zorgvergelijker

Ieder jaar kun je overstappen, ook nu weer voor de zorgverzekering 2018. Handig om te weten: iedere zorgverzekeraar zal je oude zorgverzekering altijd voor je opzeggen. Dit is landelijk geregeld, je zult nooit met een dubbele zorgpolis en dubbele zorgkosten komen te zitten.

Natuurlijk wil je verzekerd zijn van de beste zorg, dat ben je zeker met de door ons getoonde zorgverzekeraars. Met name als je veel aanvullende zorgverzekeringen wilt afsluiten is het een hele puzzel om 1 goede zorgverzekeraar te kiezen. Dit is dan ook de reden dat onze bezoekers graag de zorgvergelijker gebruiken. Na het invullen van de wensen wordt er realtime weergegeven wat de goedkoopste zorgverzekering is voor jou.

Heb je tijdens het zoeken meerdere verzekeraars geselecteerd, dan kun je deze met de ‘vergelijken’ knop nog eens goed met elkaar vergelijken.

Diverse zorgvergelijkers

Natuurlijk willen we graag dat je bij ons op de website de zorgvergelijker gebruikt. Echter is een 'second opinion' altijd aan te raden. Ben Woldring, de internet pionier, is met Poliswijzer actief in deze markt. Ook de Consumentenbond probeert een graantje mee te pikken, zij doen dit op hun eigen website. Wij adviseren de volgende 2 websites:
Zorgpremie tussen € 71,95 en € 211,70
Beoordeel deze website