Zorgvergelijker 2018

De zorgvergelijker 2018

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kan het hele jaar door. Overstappen van zorgverzekering kan altijd tot en met 31 december. De zorgvergelijker geeft advies en hier kun je zelf je zorgverzekering samenstellen, dus de basisverzekering gecombineerd met aanvullende zorgverzekeringen. Zo ben je zeker van een goede vergelijking.

Het eigen risico

Het eigen risico 2018 is vastgesteld op € 385,-. Dit kun je stapsgewijs verhogen tot maar liefst € 885,-. Kies je voor een hoger eigen risico, dan staat hier direct een 'premiekorting' tegenover en heb je gegarandeerd de goedkoopste zorgverzekering 2018.

Keuzevrijheid

Deze term staat ook wel bekend als 'Vrije Artsenkeuze'. Bij je eigen huisarts kun je altijd terecht, het zelfde geldt voor de tandarts. Voor ziekenhuizen, apotheken en andere medische specialisten geldt er een volledige of beperkte keuze vrijheid. Kies je voor beperkte keuzevrijheid, controleer dan op de website van de gewenste zorgverzekeraar of er een contract met jouw zorgverlener is. Is dit niet het geval en kies je voor een niet gecontracteerde zorgverlener, dan geldt hiervoor een eigen bijdrage.

Buitenlanddekking

Ga je in 2018 naar het buitenland, ben je dan bewust van de mogelijkheid tot zorgkosten in het buitenland. Deze zijn in de basisverzekering maar beperkt opgenomen. Aanvullend verzekeren kost niet veel en dekt financieel risico.

Aanvullend verzekeren

Voor kinderen tot 18 jaar zijn tandartskosten, fysiotherapie en orthodontie voor het grootste gedeelte opgenomen in de basisverzekering. Personen van 18 jaar en ouder dienen zich, wanneer er geen sprake is van medische noodzaak, hiervoor eventueel aanvullend te verzekeren. Zorgverzekeraars hebben allemaal verschillende (combinatie-)pakketten, de zorgvergelijker is dan ook ideaal om een goede keuze te maken.

Hulp met de zorgvergelijker 2018

STAP 1: Huidige zorgverzekeraar
huidige zorgverzekeraar
Dit is super handig, zo kun je direct de verschillen zien met het polisaanbod van je huidige zorgverzekering.

STAP 2: Geboortedatum invoeren
geboortedatum
Fijne optie om 2 redenen: soms zijn er zorgpremie verschillen in leeftijden. Met de juiste leeftijd klopt de zorgpremie altijd. Tegelijkertijd kan je geboortedatum, bij doorklikken naar de zorgverzekeraar, automatisch ingevuld worden bij de aanvraag.

STAP 3: Eigen risico
eigen risico
Dit is alleen van toepassing op de basisverzekering. Standaard is dit € 385,- en verhogen kan tot maximaal € 885,-. Bij iedere wijziging zie je direct de 'korting' verwerkt worden.

STAP 4: Zorgkeuze
zorgkeuze
Deze keuze is van toepassing op de basisverzekering 2018 en erg belangrijk. Wil je, zonder extra kosten, terecht kunnen bij alle ziekenhuizen dan moet je kiezen voor vrije zorgkeuze. Zorgverzekeraars maken afspraken met zorgaanbieders over de prijs welke voor zorg betaald wordt. Dit zijn ‘gecontracteerde zorgaanbieders’. Bij beperkte keuze betaal je veel minder zorgpremie maar krijg je ook niet overal de volledige vergoeding. Bij vrije keuze krijg je altijd volledige vergoeding, ook als er geen contract is.

STAP 5: Aanvullende verzekeringen
aanvullend
Deze nieuwe versie van de zorgvergelijker 2018 heeft een uitgebreide zoekfunctie voor aanvullende vergoedingen. Of het nu gaat om een gehoorapparaat, brillen, medicatie of steunzolen. Daaronder staat de meest gekozen en bekende aanvullende pakketten met ruime keuze uit hoeveelheid behandelingen / maximale vergoeding.

STAP 6: Buitenlanddekking
buitenlanddekking
Buitenlanddekking vergoed medische spoedeisende ingrepen en andere kosten. Lage zorgpremie en een 'must' als je regelmatig in het buitenland bent.

STAP 7: Betaalperiode
betaling
Betaal je de zorgpremie het liefst per maand? Dat doen de meeste Nederlanders, de getoonde zorgpremies zijn ook van toepassing op de maandbetaling. Heb je het financieel wat breder betaal dan per kwartaal of per jaar. De korting kan oplopen tot 2.5%, en dat is makkelijk besparen op je zorgverzekering.

Dus ieder jaar kan je overstappen, nu richten we ons op de zorgverzekering 2018. Handig om te weten: iedere zorgverzekeraar zal je oude zorgverzekering altijd voor je opzeggen. Dit is landelijk geregeld, een dubbele zorgpolis is dan ook uitgesloten.

Natuurlijk wil je verzekerd zijn van de beste zorg, dat ben je zeker met de door ons getoonde zorgverzekeraars. Met name als je veel aanvullende zorgverzekeringen wilt afsluiten is het een hele puzzel om 1 goede zorgverzekeraar te kiezen. Dit is dan ook de reden dat onze bezoekers graag de zorgvergelijker 2018 gebruiken. Na het invullen van de wensen wordt er realtime weergegeven wat de goedkoopste zorgverzekering is voor jou.

Heb je tijdens het zoeken meerdere verzekeraars geselecteerd, dan kun je deze met de ‘details vergelijken’ knop nog eens goed met elkaar vergelijken.

Diverse zorgvergelijkers

Natuurlijk willen we graag dat je de zorgvergelijker 2018 van onze website gebruikt. Echter is een 'second opinion' altijd aan te raden. Ben Woldring, de internet pionier, is met Poliswijzer actief in deze markt. Ook de Consumentenbond probeert een graantje mee te pikken, zij doen dit op hun eigen website. Wij adviseren de volgende 2 websites:
Zorgpremie tussen € 78,00 en € 276,20
Beoordeel deze website