Vergoeding bril 2018

Vergoedingen uit de basisverzekering 2018

Vergoeding enkel bij medische noodzaak. Dit bij groot verschil tussen linker- en rechteroog of door zuivere accommodatieve esotropi. Speciale lenzen of optische hulpmiddelen vallen hier ook onder. Voor bijna iedere Nederlander geldt dan ook dat je je aanvullend moet verzekeren.

Aanvullend verzekeren

Dit is interessant bij gecombineerde pakketen. Niet enkel vergoeding voor bril – lenzen, maar ook met fysiotherapie, tandarts en / of orthodontie. Bijna alle zorgverzekeraars hebben aanvullende pakketen met dekking voor bril en lenzen. Gebruik de zorgvergelijker voor uitgebreider te vergelijken.


Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie

brillen

De brillen vergoeding is al jaren een veel gekozen zorgverzekering. Veel zorgverzekeraars bieden in 2018 dan ook weer uiteenlopende vergoedingen, variërend van € 25,- per 3 jaar tot € 300,- per kalenderjaar.

Meestal is de zorgpremie hoger dan de vergoeding. Kies dan ook enkel voor combinaties, anders is het veel interessanter om zelf je bril en lenzen te betalen.

Beperking in vergoedingen 2018

  • Montuur compleet met brilglazen
  • Lenzen
  • Zonnebril op sterkte

Geen vergoeding voor:

  • Los Montuur
  • Lenzenvloeistof
  • Zonnebril zonder sterkte
  • Aanmeet- en controlekosten
  • Accessoires

Soms worden er aanvullende voorwaarden gesteld. Zo kan er onderscheid worden gemaakt tussen volwassenen en kinderen. Soms heb je alleen recht op declaratie bij ernstige oogafwijkingen zoals 4 dioptrieën of meer. Bij het daadwerkelijk afsluiten dien je altijd eerst de polisvoorwaarden – zorgverzekeringskaart te raadplegen.

Overstappen loont

Heb je gebruik gemaakt van een vergoeding voor meerdere jaren? Stap dan over! Bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar start er weer een nieuwe vergoedingsregeling.

Kortingsregeling bij opticiens

De Pearle, Specsavers, Eyewish en Hans Anders hebben met diverse zorgverzekeraars afspraken gemaakt om de verzekerden een korting te geven op de basisprijs. Dit is extra voordeel, maar gaat nooit in combinatie met andere acties.
Zorgpremie tussen € 71,95 en € 211,70
Beoordeel deze website