Brillen vergoeding 2018

Brilvergoedingen uit de basisverzekering 2018

Brillenvergoeding wordt standaard gedekt door je zorgverzekeraar als er sprake is van medische noodzaak. Van medische noodzaak wordt gesproken als er een groot verschil tussen linker- en rechteroog is of door zuivere accommodatieve esotropi. Het gebruik van speciale lenzen of optische hulpmiddelen vallen hier ook onder. Draag je 'gewoon' een bril voor beter zicht, dan geldt voor jou dat je ook dat je je aanvullend moet verzekeren voor de brilvergoeding 2018.

Aanvullend verzekeren

Alleen Ditzo heeft een goede vergoeding voor brillen. Doorgerekend betaal je € 42,- en krijg je hier netto € 100,- vrij te besteden voor terug. Overige pakketten zijn alleen interessant bij gecombineerde pakketen. Je hebt dan niet alleen vergoeding voor bril – lenzen, maar ook gelijk fysiotherapie, tandarts en / of orthodontie. Bijna alle zorgverzekeraars hebben aanvullende pakketen met dekking voor bril en lenzen. Gebruik de zorgvergelijker voor uitgebreider zorgverzekeringen te vergelijken.


brillen

De brillen vergoeding is al jaren een veel gekozen aanvullende zorgverzekering. Veel zorgverzekeraars bieden in 2018 dan ook weer uiteenlopende vergoedingen. Na uitgebreid onderzoek hebben we een klein overzichtelijke selectie gemaakt van de beste vergoedingen. Variatie is er van € 75,- per 2 jaar tot € 350,- per 2 jaar. Altijd, is de zorgpremie hoger dan de vergoeding, de uitzondering hierop is Ditzo. Meestal is voordeliger om zelf je bril en lenzen te betalen zodat je altijd bij iedere opticien terecht kunt.

Een vergoeding voor bril is meestal alleen aantrekkelijk in een gecombineerd pakket met geneesmiddelen, fysiotherapie, anticonceptie en meer. De brillen vergoeding is DIRECT NA AFSLUITEN BESCHIKBAAR, stap je na een jaar over van zorgverzekeraar dan kun je weer direct van de nieuwe brillen vergoeding gebruik maken.

Zorgverzekeraar
Opticien keuze
Zorgpremie

Beperking in brillen vergoedingen 2018

  • Soms alleen brillenglazen, anders Montuur compleet met brillenglazen
  • Zonnebril op sterkte
  • Lenzen (soms inbegrepen, soms niet)
  • Ooglaserbehandeling (bijna nooit inbegrepen)

Geen bril vergoeding voor:

  • Los Montuur
  • Lenzenvloeistof
  • Zonnebril zonder sterkte
  • Aanmeet- en controlekosten
  • Accessoires

Door zorgverzekeraars worden er regelmatig aanvullende voorwaarden gesteld. Zo kan er onderscheid worden gemaakt tussen volwassenen en kinderen. Soms heb je alleen recht op declaratie bij ernstige oogafwijkingen zoals 4 dioptrieën of meer. Bij het daadwerkelijk afsluiten dien je altijd eerst de polisvoorwaarden – zorgverzekeringskaart te raadplegen van de betreffende zorgpolis.

Overstappen loont

Heb je in het afgelopen jaar gebruik gemaakt van een 'brillen vergoeding', al dan niet voor lenzen? Vaak zijn de vergoedingen voor meerdere jaren en betaal je daarna voor de aanvullende zorgverzekering zonder dat daar de brillen vergoeding tegenover staat. Kies na het jaar van de declaratie dan ook over naar een andere zorgverzekering! Bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar start er namelijk weer een nieuwe vergoedingsregeling.

Kortingsregeling bij opticiens

De Pearle, Specsavers, Eyewish en Hans Anders hebben met diverse zorgverzekeraars afspraken gemaakt om de verzekerden een korting te geven op de basisprijs. Dit is extra voordeel en gaat meestal niet in combinatie met andere acties, bij Ditzo wel en zij bieden dan ook de beste brillen vergoeding 2018.
Zorgpremie voor bril / lenzen vanaf € 3,50
Beoordeel deze website