Goedkoopste Tandartsverzekering 2018 vergelijken

Om de beste tandartsverzekering te vinden maak je eerst een keuze. Voor welk bedrag wil je je verzekeren / hoeveel tandartskosten denk je te maken? Dat is de uitgangspositie om je verzekering in te richten. De goedkoopste losse tandartsverzekeringen per type vergoeding tonen we in onderstaande tabel. De tandartsverzekering kun je, evenals de goedkoopste basisverzekering, los van elkaar afsluiten.

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
Hier zie je de goedkoopste tandartsverzekeringen van 2017arrow

Tandartsverzekering vanaf 18 jaar

Het is voor niemand een hobby om naar de tandarts te gaan, maar toch moeten we elke half jaar op controle. De kosten hiervoor worden niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Het is daarom verstandig om je aanvullend te verzekeren voor tandartskosten in 2017. Sommige zorgverzekeraars bieden speciale pakketten aan waarin allerlei aanvullende verzekeringen zijn opgenomen, in de meeste gevallen is dit ook met dekking voor de tandarts. Maar dit wil niet meteen zeggen dat dat de goedkoopste oplossing is voor je. Misschien heb je de andere aanvullende verzekeringen helemaal niet nodig en ben je goedkoper uit als je alleen een aanvullende verzekering kiest voor de tandartskosten. Zoals altijd is het ook hierbij heel belangrijk om goed te vergelijken.

Tandartskosten die vanuit de basiszorgverzekering worden vergoed zijn kosten voor personen onder de 18 jaar en kosten voor bijzondere tandheelkunde. Bijzondere tandheelkunde wil zeggen dat de situatie zo ernstig is dat je door een chirurg of specialist geholpen moet worden. Wanneer je 18 jaar of ouder bent worden er maar weinig tandheelkundige behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering 2018. Voor vergoedingen m.b.t. orthodontie dien je wederom een losse verzekering te nemen.

De basisverzekering van 2017 vergoed enkel:

  • Uitneembare kunstgebitten
  • Chirurgische tandheelkundige hulp door een geregistreerd kaakchirurg
  • Röntgenonderzoek voor chirurgische tandheelkundige hulp, aangevraagd door de kaakchirurg. Houd hierbij wel rekening dat deze kosten ten laste komen van je eigen risico.

Daarom aanvullende tandartsverzekering 2018 nemen!

Tandartsverzekeringen zijn vaak heel verschillend. Je kunt ervoor kiezen om alle kosten voor 100 % te laten vergoeden tot een maximum bedrag. Maar er is vaak ook de mogelijkheid om te kiezen voor een vergoeding van 75 % van de kosten tot een maximum bedrag. Een verzekeraar geeft je meestal de keuze uit verschillende vergoedingsmodellen en hoogte van vergoedingen.
  • Bij verzekeraar A kun je een tandartsverzekering afsluiten waarbij 100 % van je kosten worden vergoed tot een maximum van € 250,-.
  • Bij verzekeraar B kun je een tandartsverzekering afsluiten waarbij 75 % van je kosten worden vergoed tot een maximum van € 750,-.
  • De hoogst maximale vergoeding bij Zilveren Kruis. Hier krijg je volledige vergoeding (100%) tot een maximum van 1250,-.


Ga voor jezelf na hoeveel kosten je meestal maakt bij de tandarts. Heb je veel gaatjes? Moeten er regelmatig röntgenfoto's gemaakt worden? Heb je wel een een wortelkanaalbehandeling? Vraag ook gerust bij je tandarts een overzicht van de kosten die je gemaakt hebt het afgelopen jaar. Zo kun je goed zien wat je gemiddeld verbruikt aan zorgkosten voor de tandarts.
Zorgpremie tussen € 6,75 en € 23,09
Beoordeel deze website