Studenten Zorgverzekeringen 2018

De maandelijkse bruto kosten voor de zorgverzekering zijn niet te onderschatten. Gemiddeld betaal je in 2018 € 114,- voor de basisverzekering. Anticonceptie, condooms, tandartskosten, fysiotherapie, orthodontie en bril vergoedingen zijn dan nog niet eens inbegrepen. Gelukkig zijn er ieder jaar speciale aanbiedingen bij de zorgverzekeraars, zodat er toch 'goedkope studenten zorgverzekeringen' in de markt zijn. Hieronder zie je de goedkoopste zorgpremies, verder op de website lees je meer over de inhoud van de studenten zorgverzekering.

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
Hier zie je de goedkoopste studenten zorgverzekering 2017 met € 385,- eigen risicoarrow

Zorgverzekering Studenten 2018 = extra uitgebreid

Welke zorgverzekering studenten geschikt vinden is per persoon verschillend. Kijk altijd goed of dit aansluit op de zorg die jij nodig hebt. Het is zonde om aanvullende verzekeringen af te sluiten, wanneer je amper gebruikmaakt van een bepaalde dienst. Ga je bijvoorbeeld maar één keer per jaar naar de tandarts voor een controle? Dan is een aanvullende tandartsverzekering wellicht wat aan de dure kant.

student

Wanneer interessant?

Het wordt pas echt interessant als je enkele fysiotherapie behandelingen, vergoeding voor halfjaarlijkse tandartscontrole, gratis condooms / anticonceptie en / of vergoeding voor bril wilt. Deze aanvullende studentenpakketen zitten vol met vergoedingen, puur gericht op weinig gebruik ervan.

Er is maar 1 zorgverzekeraar welke zich echt op deze jongeren doelgroep richt en dat is Besured. Desalniettemin proberen alle zorgverzekeraars dit publiek te bereiken. Uit onderzoek blijkt dat studenten graag de zorgverzekering vergelijken. Deze grote stroom gaat ieder jaar overstappen als er nieuwe betere studenten zorgverzekeringen worden aangeboden. Wat betekent dit voor de zorgverzekering studenten 2018?

De basisverzekering 2018

Tot 18 jaar ben je ondergebracht bij de zorgpolis van 1 van je ouders. Zodra je de 18 jarige leeftijd hebt bereikt dien je zelf een zorgverzekering op je eigen naam te hebben. Welke zorgverzekering dat is maakt niet uit, je hebt wettelijk de plicht dit direct te regelen. Het gaat dan om de basisverzekering, aanvullende pakketten zijn optioneel. Juist deze aanvullende pakketten zorgen ervoor dat er geschikte studenten zorgverzekeringen zijn.

Een studenten zorgverzekering afsluiten kan ook via andere kanalen. Zo zijn er scholen, opleidingsinstituten, vakbonden en studentenverenigingen die een collectieve studentenverzekering aanbieden. Wanneer jij je hierbij aansluit, kun je de verzekering met korting krijgen. Wel zijn dit vaak de duurste zorgverzekeraars die door de 'korting' vrijwel een gelijke zorgpremie hebben dan internetlabels.

Zorgpremie tussen € 96,90 en € 103,50
Beoordeel deze website