Beste Restitutiepolis 2017 vergelijken

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
Dit zijn de beste omdat het zuivere restitutie zorgverzekeringen zijn!arrow

De restitutiepolis

Een Restitutiepolis is een polis voor een zorgverzekering waarbij je eerst zelf de rekening betaalt. Het wordt ook wel restitutie zorgverzekering genoemd. Waar kun je in 2018 een goede restitutiepolis vinden? Waar moet je zoal op letten?

Wat is een Restitutiepolis?

Een restitutiepolis is een type zorgverzekering waarbij je eerst zelf de rekening betaalt. Je declareert vervolgens de nota zelf. Dit gaat vaak tot een maximaal bedrag. Hierdoor heb je zelf dus veel meer keuzevrijheid, omdat je zelf kunt bepalen wat je wilt declareren en wat niet. Je bent doorgaans ook vrij in het kiezen van een zorgverlener en je hoeft dus niet naar een arts te gaan die aangesloten is bij de zorgverzekering. Een nadeel ervan is echter dat je dus wel de kosten vooraf moet betalen. Dit kunnen behoorlijk hoge rekeningen zijn, dus dat is wel iets waar je op moet letten. Het grootste voordele is dat je dus vooral veel vrijheid hebt in de zaken die worden vergoed. Let er ook altijd op of het een zuivere verzekering is, eentje met een goede naamsbekendheid bijvoorbeeld.

Kenmerken van de restitutie zorgverzekering:

  • Altijd vrije artsenkeuze in heel Nederland
  • Toegang tot alle ziekenhuizen, klinieken, specialisten en apotheken
restitutiepolissen

Restitutie zorgverzekering 2018

Anno 2018 wordt een restitutiepolis een stuk minder vaak gebruikt. Dit betekent echter niet dat je het helemaal niet meer kunt afsluiten. Er zijn zeker nog genoeg opties, maar je moet misschien iets beter kijken. Weet wel dat de meeste zorgverzekeraars niet meer standaard een Restitutiepolis hebben. Controleer dus altijd goed of jouw verzekeraar van keuze een restitutie zorgverzekering heeft.


Hoe kies je de goedkoopste en beste restitutie zorgverzekering?

Het is moeilijk te zeggen wat de beste restitutiepolis van 2018 is, omdat het geheel afhankelijk is van jouw wensen en eisen. Lees daarom altijd de voorwaarden heel goed door en vergelijk de prijzen met elkaar. Controleer ook wat er bijvoorbeeld in het pakket zit en wat je voor een eventuele aanvullende verzekering moet betalen. Controleer ook altijd of je inderdaad vrij bent in de artsen die je kiest, of dat hier toch bepaalde regels aan zitten. Door de verzekeringen met elkaar te vergelijken kun je zelf goed bepalen welke je kunt afsluiten. Bedenk je goed dat je voor 1 januari moet switchen van zorgverzekeraar, anders ben je te laat.

De aanvullende zorgverzekering

Kies je voor de restitutiepolis (welke dus gaat over de basisverzekering), dan is het niet vanzelfsprekend dat dit ook geldt bij de aanvullende zorgverzekeringen. Voornamelijk bij fysiotherapie worden er contract afgesloten tussen zorgverzekeraars en de zorgverlener, met een maximaal aantal behandelingen. Alle mogelijkheden in 2018 voor de aanvullende polissen:

  • Tandartsverzekering
  • Fysiotherapie
  • Brillen en lenzen
  • Alternatieve geneeswijzen
  • Zwangerschap / Kraamzorg
  • Orthodontie
  • Medische kosten in buitenland
Zorgpremie tussen € 89,95 en € 111,25
Beoordeel deze website