Orthodontie vergoeding in zorgverzekering 2018

Heb je het advies gekregen van de tandarts of orthodontist om een beugel te nemen, of geldt dit wellicht voor je kind? Dan is het goed om te weten welke zorgverzekeraars orthodontie vergoeding 2018 aanbieden. Je kunt dan de volledige nota, of in ieder geval een groot deel hiervan declareren bij je zorgverzekeraar. Maar hoe zit dit?

Tot 18 jaar: de beste 3 vergoedingen

Als het gaat om behandelingen door de orthodontist wordt er door alle zorgverzekeraars er duidelijk onderscheid gemaakt in leeftijd. Allereerst de vergoedingen 2018 voor jongeren tot 18 jaar. De beste zorgverzekering vergoeding 2018 vind je in de vergelijking hieronder. Ben je ouder dan 18 jaar, kijk dan verder beneden op de pagina.

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
De goedkoopste zorgpremie zorgverzekering orthodontie 2018 tot 18 jaararrow.

Orthodontie vergoeding vanaf 18 jaar

Bekijk hieronder de top 3 vergoedingen voor Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
De goedkoopste zorgpremie van orthodontie 2018 vanaf 18 jaararrow

Orthodontie in je zorgverzekering in 2018

Zoals je hierboven ziet wordt er bij vergoeding voor orthodontie onderscheid gemaakt tussen jongeren onder 18 en voor iemand die ouder dan 18 is. In beide gevallen is het goed om te weten dat orthodontie niet in het basispakket zit van de zorgverzekering. Je moet dus een aanvullende verzekering afsluiten om dit vergoed te kunnen krijgen. De tarieven voor de beugels zijn door de overheid vastgesteld en wanneer je dit zelf moet betalen, dan kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen. Bij kinderen jonger dan achttien komen de kosten van de beugel doorgaans niet bij het eigen risico, dus dat scheelt enorm. Wanneer je ouder bent dan achttien, kunnen deze kosten wel onder het eigen risico of eigen bijdrage vallen.

Welke zorgverzekeraars vergoeden orthodontie?

Eigenlijk vergoedt bijna iedere bekende zorgverzekeraar wel de kosten aangezien ze een aanvullende verzekering bieden voor orthodontie. Wat vooral belangrijk is, is dus om goed te kijken welke voorwaarden er aan zitten en wat er precies onder de verzekering valt. Voor hoeveel geld ben je bijvoorbeeld verzekerd? En geldt het voor jouw leeftijd (dus tot 18 jaar of vanaf 18 jaar)? Kun je bij jouw tandarts of orthodontist naar keuze wel terecht, of zit je vast aan een bepaalde lijst met orthodontisten? Het is dus heel erg belangrijk om te bekijken wat er in de voorwaarden staan, zodat je beter weet wat er allemaal gaande is. Zo kun je ook gemakkelijker een geschikte keuze maken.

Ook in 2018 is orthodontie niet in het basispakket opgenomen. Zorg er ook voor dat je je zorgverzekering wijzigt of dat je een aanvullende verzekering gaat afsluiten voor het einde van 2017. Je hebt tot 1 januari 2018 de tijd om een zorgverzekering met orthodontie af te sluiten.
Zorgpremie tussen € 22,23 en € 43,75
Beoordeel deze website