Goedkoopste zorgverzekeringen 2018 vergelijken

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
Hier zie je de goedkoopste zorgverzekering 2017 met € 385,- eigen risicoarrow

De goedkoopste zorgverzekering 2018

Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor je zorgverzekering 2018. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je kritisch naar je zorgpolis kijkt en deze aanpast aan je zorgbehoefte. Bij het kiezen van een goedkope basisverzekering hebben wij de ideale tool. De nieuwe zorgpremies voor 2018 worden begin november bekend gemaakt, dit is een spannend moment want hoeveel zal de zorgpremie weer gaan stijgen? Door je zorgverzekering goed te vergelijken is de kans groot dat je volgend jaar goedkoper uit bent. Wil je nog goedkoper uit zijn en cashback krijgen, dan kijk op Verdien & Bespaar.nl.
zorgverzekeraars overzicht

Eigen risico zorgverzekering 2018

Vaak gebruikt men het gezegde; Goedkoop is duurkoop. Bij een basiszorgverzekering hoeft dat zeker niet zo te zijn. Ben je iemand die topfit is en nooit iets mankeert dan kun je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen waardoor je zorgpremie 2018 omlaag gaat. Dit noemt men het vrijwillig eigen risico verhogen. In feite is het ook een risico, aangezien je de zorgkosten die je maakt zelf moet betalen tot je eigen risico op is. Het standaard eigen risico 2018 vastgesteld op € 385,-. Wil je je zorgpremie flink verlagen dan kun je je eigen risico verhogen tot maximaal € 885,-.

De goedkoopste basisverzekering en aanvullende

Stop met uitgebreid zoeken naar de goedkoopste, het onafhankelijke overzicht hieronder laat zien waarna je op zoek bent.

De 6 goedkoopste zorgverzekeringen
Zorgverzekeraar Zorgpolis Premie per maand
ZEKUR 885 eigen risico € 77,00
FBTO 885 risico + vrije artsenkeuze € 87,67
Ziezo 385 eigen risico € 93,95
Ohra 385 risico + vrije artsenkeuze € 104,55
Zilveren Kruis Tandartsverzekering € 6,75
Anderzorg Fysiotherapie € 3,95

Naturapolis of restitutiepolis kiezen?

Er zijn 4 verschillende soorten basisverzekeringen. Voordat je een keuze gaat maken voor goedkoopste zorgverzekering 2018 moet je een aantal dingen weten.

Een naturapolis is gegarandeerd de goedkoopste variant. Er is hier maar beperkte keuze uit behandelaars. Hierbij gaat dat de rekening van de gemaakte zorgkosten direct naar je zorgverzekeraar. Deze betaalt vervolgens het bedrag direct aan de betreffende zorgverlener. Belangrijk hierbij is dat je zorgverzekeraar een contract moet hebben met de arts of het ziekenhuis waar je heen gaat. Er is dan ook een selectie gemaakt door de zorgverzekeraar. Je hebt recht op de volledige vergoeding bij een beperkt aantal ziekenhuizen en apotheken. Je mag gewoon naar een niet gecontracteerde aanbieder, maar dan zijn de kosten geheel voor eigen rekening.

Bij een restitutiepolis is dit anders, je kunt dan namelijk gebruik maken alle zorgverleners in Nederland. De zorgverzekeraar vergoed de kosten altijd. Maar wanneer een arts, kliniek of ziekenhuis geen contract heeft met je zorgverzekeraar dien je de rekening zelf voor te schieten. Je kunt deze dan zelf indienen bij je verzekeraar. Houd er dus rekening mee dat je de voorzieningen moet hebben om een zorgnota zelf voor te schieten.

Je hebt ook nog de keuze uit een budgetpolis, dit is een uitgeklede versie van de budgetpolis. Tevens wordt in enkele gevallen ook een gecombineerde polis aangeboden. Dit is een combinatie van een natura- en restitutiepolis.

Let goed op bij het afsluiten van de zorgverzekering 2018 dat je je bewust bent van de dekking. Hoe hoog is het eigen risico, heb je vrije artsenkeuze en wil je aanvullende zorgverzekeringen? Laatst genoemde mag je bij een andere zorgverzekeraar afsluiten, zo kun je buiten de goedkoopste basisverzekering bij een ander de goedkoopste tandartsverzekering nemen. Zo kun je extra veel voordeel halen. De goedkoopste zorgverzekering 2018 is dus altijd een naturapolis, bijvoorbeeld die van Zilveren Kruis Ziezo, Anderzorg en Besured. De goedkoopste restitutie zorgverzekering is op dit moment FBTO.

TIPS voor de goedkoopste basisverzekering

  • Vrijwillig je eigen risico verhogen betekent een lagere zorgpremie
  • De inhoud van de basiszorgverzekering is overal hetzelfde
  • Wat voordelig is voor jou is dat niet automatisch voor anderen
Zorgpremie tussen € 89,95 en € 111,25
Beoordeel deze website