Goedkoopste zorgverzekering 2018 vergelijken

In 2018 is het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering en de duurste premie maar liefst 380 euro! Natuurlijk ga je op zoek naar de beste goedkoopste zorgverzekering 2018 en wil je niet teveel betalen voor je zorgverzekering 2018. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je kritisch naar je zorgpolis gaat kijken. Bij het kiezen van een goedkope basisverzekering richten we ons op een goede zorgverzekering, daarom tonen we de naturapolis en restitutiepolis. De budgetpolis is te beperkt en tonen we niet op deze pagina. Wil je deze toch vergelijken gebruik dan de ideale tool: de zorgvergelijker. De goedkoopste zorgverzekering van 2018 is deze met € 885,- eigen risico. Dit geeft een korting van enkele tientjes per maand. Ook kan je hier de goedkopere en beste met € 385,- eigen risico vergelijken. Lees dan ook verder want door je zorgverzekering goed te vergelijken is de kans groot dat je dit jaar goedkoper uit bent.

De goedkoopste zorgverzekeringen van 2018

Zorgverzekeraar Zorgpolis Premie per maand
Unive Naturapolis € 100,95
Bewuzt Budgetpolis € 101,35
Ditzo Vrije zorgkeuze € 102,95
Zorg en Zekerheid Naturapolis € 103,95
CZ Direct Naturapolis € 105,45
OHRA Restitutiepolis € 107,95
CZ Direct Tandartsverzekering € 8,20
CZ Alternatieve Geneeswijzen € 7,75
Zorgverzekeraar
Eigen risico
Zorgpremie
Goede goedkope zorgverzekeringen 2018, arrowof vergelijk een andere polisvorm en eigen risico.

goedkope zorgverzekering

Goedkoper door hoger eigen risico

Is goedkoop altijd duurkoop? Nee, maar de goedkoopste (ZieZo) is wel erg 'uitgekleed', daarom adviseren wij als eerste Unive Select. De dekking van de basiszorgverzekering 2018 is gewoon goed als het een naturapolis betreft. Je kunt een flinke korting krijgen op je zorgverzekering door te kiezen voor een hoger eigen risico. Door het eigen risico te verhogen gaat je zorgpremie 2018 ca. 22 euro per maand omlaag. In feite is het ook een risico aangezien je een deel van de zorgkosten die je maakt zelf moet betalen. tot je het maximale hebt bereikt. Het standaard eigen risico 2018 vastgesteld op € 385,-. Wil je je zorgpremie flink verlagen dan kun je het verhogen tot maximaal € 885,-.

Goedkoopste zorgverzekering 2018: keuzes maken

  • Restitutiepolis, naturapolis of budgetpolis kiezen (vrije artsenkeuze, minder of nauwelijks)
  • Vrijwillig je eigen risico verhogen betekent een lagere zorgpremie

Aanvullend verzekeren: keuzes maken

Premie Overzicht 2018 Toelichting op de cijfers
goedkoopste zorgpremies De goedkoopste zorgverzekeraars vergelijken we met de goedkoopste en duurste premie (risico verschil).

Zo zie je dat Univé de allergoedkoopste naturapolis heeft (€ 100,95), maar met hoogst mogelijke eigen risico is Anderzorg weer net iets goedkoper (€ 78,00).

De goedkoopste zorgverzekering met volledig vrije artsenkeuze voor ziekenhuizen is Ditzo (€ 102,95).

Algemene informatie over de zorgverzekeringen

Voordat je goedkoopste zorgverzekering 2018 gaat kiezen moet je weten dat er 4 verschillende soorten basisverzekeringen zijn.
  • Budgetpolis - zeer beperkte artsenkeuze
  • Naturapolis - beperkte artsenkeuze
  • Restitutiepolis - 100% vrije artsenkeuze
  • Gecombineerde polis - vrije artsenkeuze met beperking

De budgetpolis
Dit is een uitgeklede versie van de naturapolis, hierbij kun je ook echt maar naar een selectief aantal ziekenhuizen en apotheken. Zijn deze zorgverleners voor jou makkelijk te bereiken dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

De naturapolis
Er is hier maar beperkte keuze uit behandelaars, dus geen vrije artsenkeuze. Hierbij gaat dat de rekening van de gemaakte zorgkosten direct naar je zorgverzekeraar. Deze betaalt vervolgens het bedrag direct aan de betreffende zorgverlener. Belangrijk hierbij is dat je zorgverzekeraar een contract moet hebben met het ziekenhuis of de apotheek of waar je heen gaat. Er is dus een beperking opgelegd door de zorgverzekeraar, de volledige vergoeding krijg je alleen bij een beperkt aantal ziekenhuizen en apotheken. Je mag gewoon naar een niet gecontracteerde aanbieder, maar dan zijn de extra kosten voor eigen rekening.

De restitutiepolis
Het kenmerk van een restitutiepolis 2018 is vrije artsenkeuze. Je kunt dan namelijk gebruik maken alle zorgverleners in Nederland. De ziektekostenverzekering vergoed de kosten altijd volgens de inhoud van het basispakket. Maar wanneer een arts, kliniek of ziekenhuis geen contract heeft met je zorgverzekeraar dien je de rekening zelf voor te schieten. Je kunt deze dan zelf indienen bij je verzekeraar. Houd er dus rekening mee dat je de voorzieningen moet hebben om een zorgnota zelf voor te schieten.

De combinatiepolis
Dit is een combinatie van een natura- en restitutiepolis. Het verschil hierin is dat je niet altijd in aanmerking komt voor de volledige vergoeding van behandelingen. Heeft je verzekeraar geen contract met de zorgverlener dan is er een 'vergoedingsplafond'.

Let goed op bij het afsluiten van de zorgverzekering 2018 dat je je bewust bent van de dekking. Hoe hoog is het eigen risico, heb je vrije artsenkeuze en wil je aanvullende zorgverzekeringen? Laatst genoemde mag je bij een andere zorgverzekeraar afsluiten, zo kun je buiten de goedkoopste basisverzekering bij een ander de goedkoopste tandartsverzekering nemen. Zo kun je extra veel voordeel halen. De goedkoopste zorgverzekering 2018 is dus altijd een naturapolis, bijvoorbeeld die van Zilveren Kruis Ziezo, Anderzorg en Besured.

De goedkoopste restitutie zorgverzekering 2018 is op dit moment ZorgDirect met een zorgpremie van € 107,83. Overstappen van zorgverzekeraar of wijzigingen aanbrengen kan tot en met 31 december. De nieuwe zorgverzekeraar regelt de overstap, zelf opzeggen is dus niet nodig. Doe je dit wel op tijd, dan heb je tot en met 31 januari 2018 de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen.
Zorgpremie tussen € 100,95 en € 107,95
Beoordeel deze website