Zorgverzekering met Fysio vergelijken

Heb je fysiotherapie nodig, dan dien je je hiervoor aanvullend te verzekeren. Als je nog geen 18 jaar bent krijg je 9 behandelingen volledig vergoed. Voor een selecte groep mensen van 18 jaar en ouder is fysiotherapie wel onderdeel van de basisverzekering. Dit is wanneer je aandoening een gevolg is van een operatie of na behandeling van een arts. Staat je aandoening op de lijst van chronische aandoeningen dan heb je recht op 9 'gratis' behandelingen.

Onbeperkt fysiotherapie is voor velen een uitkomst, dit wordt echter nauwelijks nog aangeboden door zorgverzekeraars.

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
Hier zie je de goedkoopste zorgpremies van fysiotherapiearrow

basisverzekering of aanvullend verzekeren?

Vergoeding voor fysiotherapie is ook beschikbaar in de basisverzekering. Maar wanneer kom je hiervoor in aanmerking? Heb je een chronische aandoening, ben je ouder dan 18 en komt je aandoening voor op de Lijst Borst (lijst met aandoeningen die in aanmerking komen voor fysiotherapie vanuit de basiszorgverzekering) dan krijg je fysiotherapie vergoedt vanaf de 21e behandeling. Ruggenmergaandoening, Multipele sclerose (MS), Spierziekte, Whiplash, Frozen shoulder en Myasthenia gravis zijn de meest voorkomende klachten welke voorkomen op deze lijst. Kinderen onder de 18 jaar krijgen vanuit de basisverzekering ALTIJD 9 behandelingen volledig vergoed. Behoor je niet tot deze doelgroep en verwacht je fysiotherapie nodig te hebben in 2018? Dan is het raadzaam om een aanvullende verzekering te nemen waarbij je een gedeeltelijke of volledige vergoeding krijgt voor fysiotherapie.

zorgverzekeraars

Wanneer je verwacht regelmatig een bezoekje te moeten brengen aan fysiotherapeut dan is het verstandig om je aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Dit kan op meerdere manieren. Sommige zorgverzekeraars zullen een maximum aantal behandelingen vergoeden terwijl andere verzekeraars tot een maximaal bedrag vergoeden. Ga voor jezelf na waar je het voordeligste mee uit bent.

Zorgverzekeraars bieden vaak aanvullende pakketten aan waarin allerlei aanvullende verzekeringen opgenomen zijn zoals fysiotherapie. Dit kan interessant zijn wanneer je ook iets hebt aan de andere onderdelen van zo’n pakket. Ga altijd na of de premie die je ervoor betaald niet meer is dan wat je uiteindelijk vergoed zult krijgen. Een standaard pakket hoeft namelijk niet de goedkoopste optie te zijn.

Zorgpremie tussen € 3,95 en € 12,99
Beoordeel deze website