De beste zorgverzekeringen 2018 vergelijken

Je wilt voor 2018 een nieuwe zorgverzekering afsluiten, dus dan ga je op zoek naar de beste zorgverzekering. De Consumentenbond of andere partijen roepen nooit een zorgverzekeraar uit tot 'beste'. Dat kan ook niet omdat het hierbij om een dienst gaat waarbij wij allen andere eisen stellen. Alle zorgverzekeraars hanteren de richtlijnen van de Nederlandse Zorg Autoriteit, kwaliteit is dan ook altijd gegarandeerd. Maar wat is de beste zorgverzekering dan voor jou? De belangrijke keuzes en verschillen van 2018 komen hier aan bod.

'De beste zorgverzekering is de goedkoopste zorgverzekering met vrije artsenkeuze'. Voor mensen die komend jaar het ziekenhuis bezoeken, al dan niet onverwachts, is de vrije zorgkeuze een belangrijk item. In dat geval kies je voor de restitutiepolis. Vind je dit niet zo belangrijk, dan is iedere polisvorm goed. Wat de beste zorgverzekeraar is ligt er dus maar net aan wat voor zorg je nodig denkt te hebben en bij welk ziekenhuis of specialist. Voor de jongeren doelgroep, welke relatief weinig zorgbehoeftes hebben, zal de studenten zorgverzekering de beste optie zijn. We gaan je hieronder helpen met zoeken en garanderen dat het veel makkelijker zal worden om de beste zorgverzekering 2018 te kiezen.

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
Misschien wel de beste keuze voor jou!arrow

Op zoek naar de beste zorgverzekering

Er zijn 4 verschillende soorten zorgpolissen waar je uit kunt kiezen m.b.t. de zorgverzekering 2018:
  • De naturapolis is de goedkoopste en meest gekozen. Volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners, de rekening gaat direct volledig naar de zorgverzekeraar. Voor zorg bij niet gecontracteerde zorgverleners betaal je een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk vn de gemaakte zorgkosten.
  • De zuivere restitutiepolis, zoals hierboven getoond, biedt 100% keuzevrijheid. Hierbij kun je naar alle Nederlandse ziekenhuizen en zorgverleners gaan.
  • De gecombineerde polis is een combinatie van de naturapolis en de restitutiepolis. Kosten die gemaakt worden bij alle zorgverleners worden vergoed, alleen moet je bij de niet-gecontracteerde zorgverleners zelf de rekening voorschieten. Bij gecontracteerde zorgverleners gaat de rekening direct naar je zorgverzekeraar.
  • De (gedeeltelijk) gecombineerde restitutiepolis. Bij deze polissoort heeft je zorgverzekeraar contracten met bepaalde zorgverleners, wanneer je hier naartoe gaat worden de kosten vergoed. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener dan worden de kosten niet (of een gedeelte niet) vergoed.
beste zorgverzekering

Eigen risico vrijwillig verhogen?

Voor de beste zorgverzekering kies je het minimale eigen risico. Het eigen risico 2018 is € 385,- en de bijbehorende zorgpremie hiervan wordt weergegeven. Je kunt ervoor kiezen om dit vrijwillig te verhogen met € 500,- dus in 2018 tot maximaal € 885,-. Het voordeel hiervan is dat je zorgpremie lager wordt. Het nadeel is dat je alle zorgkosten die hiervoor in aanmerking komen zelf moet betalen tot je eigen risico op is.


De beste keuze is om dit niet zomaar vrijwillig te verhogen, zeker als je vooraf weet dat je flinke zorgkosten gaat maken.Beste zorgverzekering voor ouderen

Diverse vergoedingen uit de basisverzekering worden enkel voor ouderen gebruikt. 1x per 5 jaar kun je de kosten van een kunstgebit voor 75% laten vergoeden. De kosten voor het trekken van tanden worden niet vergoed, hiervoor is een tandartsverzekering nodig.

Geriatriefysiotherapie, een vorm van fysiotherapie, is speciaal gericht op de ouderen doelgroep. Duizeligheid, een verminderd evenwicht, reuma, ziekte van Parkinson, artrose, MS en andere lichamelijke behandelingen kunnen door een geriatriefysiotherapeut worden uitgevoerd. Aanvullend verzekeren voor fysiotherapie is dan ook het beste voor ouderen.

Beste zorgverzekering voor studenten

Studenten hebben baat bij anticonceptie, gratis condooms, of gecombineerde polissen. Er zijn dan ook veel studenten zorgverzekeringen beschikbaar.

Beste zorgverzekering zwangerschap

Wil je graag zwanger worden, of zit je midden in de zwangerschap? De basisverzekering heeft natuurlijk vergoedingen opgenomen. Wel zijn er veel beperkingen zoals een maximaal aantal uren kraamzorg, waarbij er ook nog eens een eigen bijdrage betaald dient te worden. De beste zorgverzekering zwangerschap hebben wij op een rijtje gezet.

Geeft de basisverzekering 2018 voldoende dekking?

Het basispakket dekt de meest voorkomende zorgkosten, uitzonderingen hierop zijn tandartskosten, fysiotherapie en diverse andere behandelingen. Alle zorgverzekeraar hebben dezelfde inhoud in het basispakket, verschillen zijn voorkeur voor de vrije artsenkeuze en hoogte eigen risico. De meest gedeclareerde kosten, gedekt door de basisverzekering zijn: kosten voor de huisarts, veel geneesmiddelen, ziekenhuisopname en ziekenvervoer. Elk jaar zijn er veranderingen in de dekking van de zorgverzekering, zo is deze met ingangsdatum 1 januari 2018 nergens ingekort, maar zelfs uitgebreid met:

  • 12 behandelingen voor artrose aan de heup en knie (oefentherapie).
  • Vergoeding zittend ziekenvervoer t.b.v immuumtherapie behandeling tegen kanker.
  • Vergoeding nieuwe behandeling maagkanker (proef): combinatie van operatie en spoeling van de buik met verwarmde anti-kanker medicijnen.
  • Verzorging voor kinderen tot 18 jaar als het gevolg van herstel en genezing.
  • Volledige dekking van kosten voor medicijnen hepatitis C, erfelijke borstkanker en zenuwstimulatie voor verstopte darmen.

Voor kinderen tot 18 jaar worden tandartskosten en 9 behandelingen fysiotherapie ook uit de basisverzekering vergoed. Voor eenieder, ouder dan 18 jaar worden tandartskosten niet vergoed. Maak je regelmatig gebruik van de diensten van een tandarts of mondhygiënist dan bestaat jouw beste zorgverzekering 2018 ook uit de aanvullende tandartsverzekering. Maar ook voor diverse andere behandelingen is een aanvullende pakketten te overwegen.

Wil je een aanvullende verzekering?

Aanvullende verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Sommige verzekeraars werken met pakketten waar allerlei soorten zorg en kosten in zijn opgenomen. Bij andere zorgverzekeraars kun je alles helemaal zelf samenstellen. Je kunt je bijvoorbeeld aanvullend verzekeren voor:

Ga voor jezelf goed na wat je nodig denkt te hebben: wat voor zorg en hoeveel. Aan de hand daarvan kan je je zorgpolis inrichten met de gewenst aantal behandelingen / vergoeding op een specifiek gebied. Bij sommige verzekeraars worden de vergoedingen niet bepaald op aantal behandelingen maar puur op maximale geldbedragen.

Conclusie: Al met al is de beste zorgverzekering 2018 erg persoonlijk. Toch is het advies om te kiezen voor een zuivere restitutiepolis waardoor je volledige keuze vrijheid hebt. Het eigen risico laag houden op € 385,- voorkomt financiële tegenvallers bij onverwacht hoge zorgkosten. Neem er dan ook goed de tijd voor. Het uitgebreid vergelijken van de zorgverzekering doe je dan ook op Goedkope Zorgverzekering 2018.nl. De informatieve website op het gebied van de ziektekostenverzekeringen 2018.

Zorgpremie vanaf €104.55
Beoordeel deze website