De beste zorgverzekeringen 2018 vergelijken

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
Misschien wel de beste keuze voor jou!arrow

Op zoek naar de beste zorgverzekering

Je wilt zelf voor 2018 een nieuwe zorgverzekering afsluiten, dus dan ga je de beste zorgverzekering zoeken. Maar hoe ga je dat doen, waar moet je op letten en niet onbelangrijk, welke is de goedkoopste? Wat een ziektekostenverzekering goed maakt is voor iedereen anders. Het ligt er maar net aan wat voor zorg je nodig denkt te hebben en naar welke specialist of ziekenhuis je wil kunnen gaan. We gaan je helpen zoeken en garanderen dat het dan veel makkelijker zal worden te kiezen.

Welke zorgpolis 2018 past het beste bij je?

Er zijn 4 verschillende soorten polissen waar je uit kunt kiezen m.b.t. je zorgverzekering voor 2018:

* De goedkoopste, en meest gekozen, is de naturapolis. De zorg die je krijgt bij gecontracteerde zorgverleners word door de verzekeraar vergoed en de rekening gaat direct naar de zorgverzekeraar.

* Daarnaast is er de restitutiepolis, hierbij kun je naar alle ziekenhuizen en zorgverleners gaan. Echter moet je de kosten zelf voorschieten en de rekening dan indienen bij je zorgverzekeraar.

* De gecombineerde polis is een combinatie van de naturapolis en de restitutiepolis. Kosten die gemaakt worden bij alle zorgverleners worden vergoed, alleen moet je bij de niet-gecontracteerde zorgverleners zelf de rekening voorschieten. Bij gecontracteerde zorgverleners gaat de rekening direct naar je zorgverzekeraar.

* Als laatste is er de (gedeeltelijk) gecombineerde restitutiepolis. Bij deze polissoort heeft je zorgverzekeraar contracten met bepaalde zorgverleners, wanneer je hier naartoe gaat worden de kosten vergoed. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener dan worden de kosten niet of maar voor een deel vergoed.

goede zorgverzekeraars

Neem je een hoger vrijwillig eigen risico?

Het standaard eigen risico 2017 is € 385,-, voor 2018 is deze nog niet bekend. Je kunt ervoor kiezen om dit vrijwillig te verhogen met € 500,- dus in 2017 tot maximaal € 885,-. Het voordeel hiervan is dat je zorgpremie lager wordt. Het nadeel is dat je alle zorgkosten die hiervoor in aanmerking komen zelf moet betalen tot je eigen risico op is.


De beste keuze is om dit niet zomaar vrijwillig te verhogen als je vooraf weet dat je zorgkosten gaat maken.

Is een basiszorgverzekering voldoende voor je?

Welke kosten vergoed worden vanuit de basisverzekering is wettelijk geregeld en dus bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Wat onder andere vergoed wordt zijn de kosten voor de huisarts, veel geneesmiddelen, ziekenhuisopname en ziekenvervoer. Elk jaar zijn er veranderingen in de dekking van de zorgverzekering, zo is deze met ingangsdatum 1 januari 2017 uitgebreid met:

* Vergoeding van een klikgebit

* Fysiotherapie bij etalagebenen

* Medisch noodzakelijke besnijdenis

* Borstconstructie en ooglidcorrectie


Bovendien wordt alle zorg voor kinderen tot 18 jaar, inclusief tandartskosten, vergoed vanuit de basisverzekering. Tandartskosten voor volwassenen zitten niet in de basisverzekering. Onder andere daarom is het verstandig om naar aanvullende pakketten te kijken.

Wil je een aanvullende verzekering?

Aanvullende verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Sommige verzekeraars werken met pakketten waar allerlei soorten zorg en kosten in zijn opgenomen. Bij andere zorgverzekeraars kun je alles helemaal zelf samenstellen. Je kunt je bijvoorbeeld aanvullend verzekeren voor:

  • Tandartskosten
  • Fysiotherapie
  • Brillen en lenzen
  • Alternatieve geneeswijzen
  • Zwangerschap / Kraamzorg
  • Orthodontie

Ga voor jezelf goed na wat voor zorg je denkt nodig te hebben, waarna je verder op zoek gaat. En denk er ook aan dat je je ook voor verschillende bedragen kunt verzekeren. Zo kun je bij een aanvullende tandartsverzekering vaak kiezen tussen verschillende vergoedingen. Je kunt kiezen voor onder andere 100% tot maximaal € 250,- of bijvoorbeeld 75% tot maximaal € 750,-.

Vergelijken is heel belangrijk als je op zoek bent naar de beste zorgverzekering 2018. Denk aan de bovenstaande punten en je zult zeker een goede passende ziektekostenverzekering vinden, dit blijft altijd een persoonlijke keuze voor ieder individue.

Zorgpremie tussen € 89,95 en € 111,25
Beoordeel deze website